ינון משאש ח-1
בשנים האחרונות מספר האנשים העוברים לטבעונות וצמחונות הולך וגדל, עשרות תחליפים ניצבים במדפי הסופר, וכן מסעדות רבות השכילו להכניס לתפריטיהם מנות טבעונית. ומה איתכם? האם חשבתם להחליף את מנת השווארמה בתחליף סייטן, או בשניצל התירס הוותיק והמוכר? והאם זה בכלל כדאי?
ראשית, לא ניתן להתעלם מהמוסריות שבעניין, תהליך גידול בעלי החיים שמהם מפיקים בשר וביצים, הוא תהליך הגורם סבל ממשי לבעלי החיים. התהליך כולל הפרדה של עגלים מאמותיהם, קיטום מקור, כליאה בצפיפות ובתת תנאים, וכמובן שחיטה והרג. מחקרים מדעיים רבים מראים כי לבעלי חיים קיימת תודעה ורגשות מה שאומר שהם חווים סבל רב בדרך אל הצלחת שלנו.
בנוסף, אורח חיים טבעוני וצמחוני הרבה יותר בריא לגוף האדם. קיים מספר לא מבוטל של פרסומים המראים כי אכילה מן החי היא הבריאה לגוף. במידה ובודקים לעומק את הפרטים, ניתן לראות כי ארגוני הבריאות הגדולים בעולם טוענים שאורח חיים טבעוני מונע מחלות ומקטין את הסיכוי לחלות במחלות לב, שבץ, סכרת ועוד. לצד זאת, צריכה מוגברת של בשר יכולה לפגוע בבריאותנו ועלולה להביא לעלייה בכולסטרול, וכן צריכת בשר אדום ובשר מעובד עלולה להעלות את הסיכוי למחלות לב וסרטן.
אתם חוששים שלא יהיה לכם מה לאכול? צאו מהקופסה, עולם הצומח כל כך עשיר- קטניות, אגוזים, פסטות, מאפים, ירקות, צבעים וטעמים מגוונים. עם כל זה בטוח שלא תישארו רעבים. רק תביטו לרגע בחברתנו ליבשת, התרבות ההודית, תרבות שלמה שביססה את כל המטבח שלה על הימנעות מבשר, מטבח שעליו אי אפשר לומר, שהוא דל או חסר בטעמים. אז אולי אצלנו הפרה לא קדושה, אבל היא בהחלט יכולה להיות חברה.
אז כן בשר זה טעים, מי לא חולם על המבורגר נוטף? סטייק עסיסי? אבל כנראה שזה לא הדבר הכי בריא לנו ובטח לא לבעלי החיים. מה אפשר לעשות? אם קשה לכם להפסיק, אפשר לפחות להפחית. הגוף שלכם ובעלי החיים יודו לכם על כך.
Kommentare